loader image

Trimmer & Röjsågar

Våra röjsågar och grästrimmer är byggda för att leverera maximalt resultat med minimal ansträngning. De är lätta och välbalanserade samtidigt som de är starka och uthålliga som oxar.

Grästrimmer

En grästrimmer är nästan ett måste om du vill att din villaträdgård skall se välvårdad och fräsch ut.

Med en trimmer snyggar du till gräskanter där gräsklipparen inte kommer åt. Vi har gott om modeller att välja bland och när du väljer trimmer så är det viktigt att du får en modell som är kraftfull men samtidigt tyst och lättarbetad. Med en modern grästrimmer från Husqvarna kan du arbeta i din trädgård nästan när som helst utan att störa grannarna. Vi har både motordrivna och batteridrivna grästrimmers att välja bland.

Våra motordrivna grästrimmers är utrustade med något som kallas Smart Start ®. Detta innebär att trimmern startar snabbt med minsta möjliga ansträngning.

Har du lite större ytor att arbeta med är det naturligtvis viktigt med ergonomin. Våra grästrimmers har alla bekväma handtag som kan justeras och vinklas efter behov. Det är även viktigt att din grästrimmer inte är tung om du skall arbeta länge.

Vi har gott om tillbehör till grästrimmers som kan hjälpa dig att göra jobbet ännu smidigare.

Olika sorters grästimmers

Det finns en del olika typer av grästrimmers, som alla passar till olika ändamål. Dels finns det vissa modeller som drivs av el eller batteri. Den här typen av grästrimmer är mer miljövänliga än de som drivs av bensin, tack vare att de inte ger några utsläpp. Dessutom är de oftast inte lika tunga och mycket enkla att förvara och transportera. En batteridriven grästrimmer kan användas och hanteras på nästan samma sätt som en bensindriven modell, tack vare batteriet. Väljer man en eldriven grästrimmer måste man se till att man har ett eluttag nära till hands, då dessa kräver att vara kopplade till ett sådant för att kunna användas.

Har du en väldigt stor trädgård med mycket gräs som behöver trimmas bör du använda dig av en bensindriven grästrimmer. Dessa är mer kraftfulla och klarar längre arbeten utan att behöva ladda eller byta batteri.

Röjsåg

Hos oss på Skog & Trädgård hittar du röjsågar gräsröjare och buskröjare från Husqvarna.
De är byggda för att göra ditt jobb maximalt effektivt på minimal tid.

De är lätta och välbalanserade vilket innebär att du orkar arbeta längre tid, samtidigt som de är starka så de orkar med även de tuffaste utmaningar.

Det finns många olika typer när du ska välja röjsåg. En bensindriven röjsåg är kraftfullare och effektivare under tyngre arbeten. Vi användning av en bensindriven maskin är det viktigt att man använder rätt typ av bränsle, alkylatbensin är att föredra för att vara skonsam mot både dig själv och miljön. En batteridriven röjsåg är tystare och mindre bullrig, samtidigt som den är miljövänlig att använda.

Skall du röja gräs, sly eller buskar så är en gräsröjare perfekt. De finns i flera olika storlekar. Vi har också gott om extra tillbehör till din röjsåg som gör att du kan röja både gräs och buskar och till och med mindre träd med samma maskin. Mycket användarvänligt. Du får ett utökat arbetsområde då våra röjsågar är utrustade med ett långt riggrör.

Skogsröjsåg

Kraftfulla maskiner som är framtagna för att de tuffare, längre och mer krävande arbetspass i skogen. Den välbalanserade konstruktionen och den tekniskt avancerade motorn ger väldigt hög effekt, låg bränsleförbrukning och förvånansvärt lite vibrationer. Utvecklingen av dessa produkter leder till ett underlättat arbete i skogen.

Tänk på detta!

Tänk på att sköta om dina Trimmers & Röjsågar, då kommer den bli en trotjänare i många år framöver.

1. För bästa effektivitet skall den accelerera snabbt och ha hög effekt.

2. Röjsågen skall ha en bra sele för bästa avlastning och ergonomi.

3. För att förhindra snedbelastning av ryggen ska styret vara vinklat i förhållande till riggröret.

4. Transporten blir enklare om du har ett vrid- och fällbart styre.

5. Möjligheter till olika klingar och skärutrustning ökar användningsområdet.