loader image

Gräsklippare

Vi erbjuder ett brett urval av gräsklippare med ett flertal klipptekniker att välja bland.
En bra trädgårdsmaskin kan vara din bästa trädgårdsinvestering.

Att välja rätt redskap för gräsklippning

Vi på Skog och Trädgård i Umeå har lång erfarenhet av allt som har med gräsklippare att göra.
Hos oss hittar du gräsklippare från Husqvarna & Klippo i Umeå!

En perfekt klippt gräsmatta kräver en gräsklippare som kan hantera såväl komplexa gräsytor som branta sluttningar. Därför erbjuder vi ett brett urval av gräsklippare med ett flertal klipptekniker att välja bland. Vi har handgräsklippare, motordrivna, självgående, batteridrivna trädgårdsmaskiner. Vi har till och med maskiner med fyrhjulsdrift. En bra trädgårdsmaskin kan vara din bästa trädgårdsinvestering.

Vi på Skog & Trädgård kan det här med gräsklippare. I vårt utbud har vi gott om modeller att välja bland och hjälper dig gärna att välja rätt bland klippare med bakutkast, sidoutkast, uppsamlare eller bioclip.

Vi levererar trädgårdsmaskiner från välkända varumärken som Husqvarna och Klippo. Det är märken som sätter kvalitet och användarvänlighet i första hand. På Husqvarnas gräsklippare är klippdäcket tillverkat i ett stycke vilket innebär att det inte har några svetsfogar. Detta ger en mycket hög vridstyvhet, tolerans och hållbarhet samt styrka. De flesta klipparna är utrustade med central klipphöjdsinställning vilket gör det enkelt att justera klipphöjden.

Kvaliteten på gräsklipparna från Klippo är också vida känd. Företaget bildades 1954 i Malmö och utsågs 2005 till Kunglig Hovleverantör. Klippo har sålt över en miljon

Service gräsklippare

Att utföra service på din gräsklippare är viktigt.

Vi på Skog & Trädgård Umeå AB utför även service av andra trädgårds- och skogsmaskiner. Glöm inte att serva din trädgårdsmaskin för att förlänga livslängden på din maskin. Service utförs i syfte att hitta, åtgärda och förebygga eventuella fel på gräsklipparen. Genom att hitta felen tidigt så slipper du dyra reperationskostnader i framtiden.

Vi rekommenderar att man utför service av sin gräsklippare 1 gång om året. Vi är är certifierade av Husqvarna för att utföra service på deras produkter. Vi har fasta priser för service på hela Husqvarnas sortiment. Läs mer om service av gräsklippare.

Tips & tricks

Tänk på att sköta om din gräsklippare, då kommer den bli en trotjänare i många år framöver.

Spola gärna av den undertill med jämna mellanrum, och kolla oljan efter ett par tre klippningar under säsong. Oljan bör bytas efter 25-30 timmars gräsklippning för maximal livslängd på maskinen. Tänk också på att hålla knivarna välslipade, är dom inte det kan klippningen bli dålig och grässtråna blir gula efter bara några dagar. Risken för att det uppstår obalans i maskinen är stor med dåliga knivar under gräsklippare. Oslipade knivar leder till att maskinen kan bli obalanserad. En obalanserad gräsklippare kan börja vibrera kraftigt vilket kan förstöra motorn i maskinen.

Vi har både rätt tillbehör och kunskap för att kunna hjälpa dig hålla din gräsklippare i gott skick. Lämna gärna in din gräsklippare på en årlig översyn i vår serviceverkstad. Då vet du att din kompis mår bra och står redo att hjälpa dig när våren kommer.